Kartoffelbrød med krydderurter

Lad de lækre kartoffelbrødsboller med urter vokse sammen i springformen, så du får det bedste og mest saftige brydebrød, som du fx kan servere til en god suppe.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 26 cm i diameter

Sådan gør du

Kog kartoflerne, til de er møre. Mos dem med en gaffel, eller mas dem gennem en grovmasket sigte ned i en skål. Skyl krydderurter, dup dem tørre, og hak dem fint.
Smelt smør i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og hæld smørret i en skål sammen med mælken.
Rør gæren ud i den lune mælkeblanding, og tilsæt salt, sukker, æg, kartofler og krydderurter.
Rør mel i lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig. Brug evt. en røremaskine.
Hæld olie i skålen, og vend dejen i olien. Lad den hæve tildækket i skålen et lunt sted i 1 time.
Del dejen i mindre stykker, og tril dem til boller. Læg dem i en stor, smurt springform, og lad dem efterhæve lunt og tildækket under et fugtigt viskestykke i 1 time.
Tænd ovnen på 250°. Hæld 1 dl vand i et ovnfast fad, og sæt det i bunden af ovnen. Sæt brødet på en rist i midten af ovnen. Sænk temperaturen til 200°, og bag brødet 30-40 minutter, til det er gyldent og lyder hult, når du banker under bunden. Nyd brødet friskbagt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen