Kartoffel-porre-suppe og rugbrødsstave med ost

En cremet og fyldig suppe med kartofler og porrer, der giver en mild og dejlig smag. Servér med sprøde rugbrødsstave med smeltet ost.

Ingredienser

Sådan gør du

1Skræl kartofler, rens porrer, og skær dem i grove stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem. Pluk rosmarin af stilken.
2Steg løg, hvidløg og rosmarin i olie i en stor gryde. Tilsæt kartofler og porrer, og lad det stege i 5-6 minutter. Hæld bouillon i gryden.
3Læg låg på, og lad det koge i 30 minutter, til kartoflerne er helt møre.
4Blend suppen med en stavblender direkte i gryden til en cremet suppe. Tilsæt lidt vand, hvis suppen er for tyk.
5Forvarm ovnen til 200°.
6Læg ost på de 4 skiver rugbrød. Rist brødet i ovnen i 5-6 minutter, til osten er smeltet. Skær rugbrødet i stave.
7Steg bacon sprødt på en pande, og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle. Drys suppen med bacon og rosmarin, og servér.

Tip!

Rynker du på næsen ved synet af blå ost? Bare rolig, smagen bliver meget mild, når osten smelter i ovnen. Du kan også bytte den blå ost ud med en anden god ost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft