Kartoffel-porre-suppe med rodfrugtchips

Med kun fem ingredienser kan du lave en dejlig cremet kartoffel-porre-suppe med masser af næring. De sprøde rodfrugtchips giver et godt modspil til suppen.

Bemærk: Kogetid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Flæk porrerne på langs, skyl dem grundigt, og skær dem i små stykker.
2Svits kartofler og porrer i smør i en stor gryde, til porrerne falder lidt sammen, og det begynder at dufte.
3Tilsæt vand, timiankviste og laurbærblad, og lad suppen koge med låget ikke helt lagt på i 20-30 minutter, til kartofler og porrer er helt møre.
4Tag timian og laurbærblad op af suppen, og blend den (gerne med en stavblender direkte i gryden),til den er helt glat og<br /> ensartet.
5Smag suppen til med salt og peber, og servér i skåle med et drys rodfrugtchips og godt brød som tilbehør.

Tip!

I stedet for vand kan du koge kartofler og porrer i 1½ l god grøntsagsbouillon.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek