Kartoffel-porre-suppe med baconknas

Top en god portion kartoffel-porre-suppe med sprødt knas af bacon og rugbrød og få både varme og mæthed. Rugbrødets lidt syrlige smag passer perfekt til den cremede suppe.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 175°. Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en pande. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
2Smuldr rugbrødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend brødkrummerne i olie, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Bland med bacon.
3Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens porrerne, og snit dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler og porrer, uden at de tager farve.
4Tilsæt bouillon, og bring i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til alt er mørt. Blend suppen cremet i en blender, og hæld den tilbage i gryden (eller blend den med en stavblender direkte i gryden).
5Tilsæt piskefløde, kog op, og smag til med salt og peber. Servér suppen toppet med finthakket purløg og baconknas og evt. ristet brød ved siden af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Nina Malling, Skovdal Nordic