Kardemommesnurrer med honningglace

Kardemommesnurren har stået lidt i skyggen af den velkendte kanelsnurre, men nu er det på tide, at den også får en plads i spotlyset. Nyd de lækre friskbagte snurrer med en god kop kaffe.

Bemærk: Hævetid: Mindst 3½ timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld mælk i en stor skål, og rør gær ud heri. Pisk æg, rørsukker og salt i. Stød kardemommefrøene i en morter, og rør den stødte kardemomme i skålen.
Rør mel i lidt efter lidt, og ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende.
Skær smøret i små tern, og ælt dem ind i dejen. Lad dejen hæve i skålen under et rent, fugtigt viskestykke et lunt sted i 2 timer, eller dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl natten over.
Stød kardemommefrøene i en morter, og rør den stødte kardemomme sammen med rørsukker og smør i en skål.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm. Smør remonce ud på dejen.
Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag. Skær 1½ cm brede strimler af dejen på tværs. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd, og sno dejen rundt om hånden med den anden hånd, så du får en snurre. Fastgør enderne på strimlen under snurren, og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad kardemommesnurrerne hæve til dobbelt størrelse i 1½-3 timer. Tænd ovnen på 225° varmluft. Bag snurrerne i ovnen i 12-15 minutter, til de er flot gyldne.
Rør honning og kogende vand sammen i en skål, og pensl kardemommesnurrerne med glacen, så snart de kommer ud af ovnen.

Tip!

Brug stødt kardemomme, hvis du ikke har en morter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 25. februar 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann