Karamelrand – lækker opskrift på creme caramel

Der er lidt mormor over karamelrand, men det smager så skønt. Servér den tidløse dessert til familiefødselsdagen eller festmiddagen. Det vil helt sikkert vække begejstring.

Ingredienser

Udstyr

en randform

Sådan gør du

Smelt sukkeret til mørk karamel i en gryde. Hæld den i bunden af randformen.
Pisk æg, æggeblommer og sukker luftigt med en elpisker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Bring fløde og mælk i kog med vaniljekorn og -bælg. Hæld mælkeblandingen i æggemassen under piskning. Sigt massen, og hæld den i randformen.
Tænd ovnen på 150°. Fyld en dyb bradepande med vand, og sæt randformen i den.
Bag karamelranden i ovnen i ca. 45 minutter, til den har sat sig. Den skal føles fast. Lad den køle af.
Skær langs kanten med en spids kniv, og vend cremedesserten ud på et fad. Servér med det samme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth