Karamelliserede pærer med råcreme

Så simpelt – og så godt! Bag sensommerens smagfulde pærer, og nyd dem med klassisk råcreme til.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 175°. Skyl og halvér pærerne, og fjern kernehuset med en ske. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
2Smelt smør, ahornsirup, vaniljekorn og salt sammen på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Lad det koge et par minutter, til konsistensen er som flydende karamel. Hak evt. pistacienødderne, og rør dem i karamellen.
3Vend de halve pærer i karamellen, og læg dem med skrællen nedad på panden.
4Hæld vand i bunden af panden, og sæt panden med pærer i ovnen i 30 minutter, til pærerne er helt møre og karamelliserede.
5Pisk fløden til skum i en skål. Flæk vanlijestangen, og skrab kornene ud.
6Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker sammen i en anden skål til en lys og luftig masse.
7Vend forsigtigt æggemassen i flødeskummet, så du får en luftig og ensartet råcreme. Servér til de bagte pærer.

Tip!

Vaniljeis eller flødeskum kan sagtens bruges i stedet for råcreme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Nina Malling, Skovdal Nordic