Karameller med lakrids og citron

Drop de knitrende slikposer fra supermarkedet, og lav i stedet dine egne kvalitetslækkerier af de bedste ingredienser. Her får du hjemmelavede karameller med lakrids og citron!

Bemærk: Hviletid: Natten over.

Ingredienser

Udstyr

en lille form, ca. 10 x 10 cm

Sådan gør du

1 Bland fløde, sukker og glukosesirup i en gryde, og bring det i kog.
2 Lad blandingen koge ved middel varme i ca. 30 minutter, til karamelmassen er gylden og tyktflydende og har en temperatur på ca. 120° (mål gerne temperaturen med et sukker- eller stegetermometer).
3 Riv skallen af citronen fint. Tag gryden af varmen, og rør lakridspulver og citronskal i.
4 Hæld karamelmassen i en lille form beklædt med bagepapir. Sæt den i køleskabet natten over.
5 Skær karamelmassen ud i små firkanter, og pak dem ind i pergamentpapir. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig