Kanelsnegle med kardemomme

Uhm, duften af hjemmebagte kanelsnegle! Her får du en skøn opskrift på bløde og luftige kanelsnegle med kardemomme. Under bagningen vokser kanelsneglene sammen som et stort brydebrød, og holder på den måde kanterne bløde og lækre.

Bemærk: Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en bradepande, ca. 30 x 25 cm

Sådan gør du

1 Smuldr gæren i en stor skål. Smelt smør i en gryde ved lav varme. Lun mælken i en anden gryde, til den er lillefingervarm, og rør den i gæren sammen med det smeltede smør.
2 Pisk æg i dejen 1 ad gangen. Tilsæt sukker, salt og kardemomme. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt til en glat, smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
3 Varm ovnen op til 200°.
4 Ælt dejen let igennem på et meldrysset bord. Del dejen i 2 lige store stykker, og rul hvert stykke ud med en kagerulle til en flad rektangel på ca. 20 x 25 cm.
5 Rør ingredienserne til remoncen sammen, og smør den ud på hver af de 2 dejplader i et jævnt lag med en kniv. Rul hvert dejstykke sammen som en roulade. Skær rouladerne i 4 cm tykke skiver med en skarp kniv.
6 Beklæd en bradepande med bagepapir, og sæt sneglene ved siden af hinanden med lidt afstand imellem. Pensl overfladen med mælk, og bag sneglene i ovnen i 10-12 minutter, til de er flot gyldne på toppen.
7 Rør flormelis, smør og vand sammen, og smør glasuren ud på de afkølede snegle.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek