Kanelsnegle med æble og hasselnødder

Disse snegle er et mindre sødt alternativ til de klassiske kanelsnegle. De er fyldt med æbler og varme krydderier, og selvom de er uden tilsat hvidt sukker, er de stadig bløde og dejligt snaskede.

Bemærk: Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål, og tilsæt kardemomme, kanel og vanilje.
Smelt smørret i en gryde ved svag varme, og tilsæt de 2 slags mælk. Lad det stå, til det er lunt. Hæld smørblandingen over gæren, og rør, til gæren er opløst.
Tilsæt honning, salt og speltmel. Ælt hvedemel i lidt ad gangen, til dejen er blød og glat og ikke længere klistret. Lad dejen hæve tildækket i en skål et lunt sted i ca. 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 35 x 45 cm.
Rør smør og honning sammen med krydderier, og smør det ud på dejen i et jævnt lag. Smør æblemos ovenpå. Riv æblet groft, og fordel det øverst.
Rul dejen forsigtigt sammen som en roulade fra den lange ende, uden at fyldet løber ud. Skær rouladen i tykke skiver, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem et let tryk, så de bliver en anelse flade.
Hak hasselnødderne fint, og drys det på æblesneglene. Lad sneglene hæve på pladen i ½ time.
Varm ovnen op til 220°. Bag æblesneglene i ovnen i 10-12 minutter, til de er let gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft