Kanelbrød – blødt og svampet

Med dette lækre kanelbrød slipper du for, at fyldet flyder ud, som det ofte sker med kanelsnegle. Det er blødt, svampet og vanedannende.

Bemærk: Hævetid i alt: 1 time og 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en brødform

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm, og opløs gæren i mælken.
Pisk æg og sukker i, og tilsæt melet, lidt ad gangen.
Rør smør og salt i, og ælt dejen, til den er ensartet. Lad dejen hæve i 1 time.
Rør farin og kanel sammen med det bløde smør.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og fordel remoncen i et jævnt lag oven på dejen. Rul dejen sammen, og skær den i skiver.
Læg dem i en smurt brødform, lettere tilfældigt oven på hinanden, og lad kanelbrødet efterhæve i 30 minutter.
Forvarm ovnen til 200°. Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag det i ovnen i 25 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth