Kalvesteaks med grillede grøntsager

Rosastegt kalvekød serveret med en fyldig salat af grillede grøntsager – så bliver det ikke meget bedre!

Ingredienser

Sådan gør du

1Befri majskolberne for blade og tråde. Skyl squash og aubergine, og skær dem i tynde skiver på langs.
2Pensl majskolber, squash og aubergine med olie, og steg dem på en (grill)pande eller havegrill i 5-6 minutter på hver side, til de har fået synlige mærker.
3Skær majskernerne fra kolberne med en skarp kniv. Skær aubergine og squash i mindre stykker. Anret de grillede grøntsager på et fad.
4Skyl og halvér tomaterne. Hak basilikum og purløg fint. Drys tomater, krydderurter og kokosflager over grøntsagerne.
5Pres limesaften. Pil og pres hvidløg. Rør hvidløg, limesaft, fiskesauce og honning sammen til en dressing, og hæld den over de grillede grøntsager.
6Pensl kalvesteaks med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i 3-4 minutter på hver side på grill(pande) eller havegrill.
7Skær kødet i skiver, og servér det sammen med grøntsagerne.

Tip!

Hvis du tilbereder majskolberne på grill, er det smart at lade bladene blive siddende for enden af kolben som en slags håndtag. Så er de nemme at vende.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck