Kalvekæber i rødvin med gremolata og kartoffelmos

Prøv noget nyt, og hold samtidig budgettet nede med denne opskrift, som helt sikkert vil begejstre dine gæster. Til trods for at interessen for svinekæber er steget, så er kalvekæber en udskæring, som man ikke ser så ofte. Og det er ærgerligt. Billige udskæringer har nemlig ofte rigtig god smag, og i denne simreret med kalvekæber får du supermørt kød og masser af smag. Kæberne er en stor muskel, som behøver flere timers tilberedning for at blive lækre og møre, så sæt gryden over, og lad kæberne simre på klassisk vis i rigelig rødvin fra Côtes du Rhône.


Vine fra Rhônedalen

Til kalvekæberne serveres en fyldig fransk rødvin, der kan hamle op med den kraftige ret. Med en Côtes du Rhône har du et perfekt match! Côtes du Rhône betyder skråningerne i Rhône, og det er netop her i det sydlige Frankrig, at druerne dyrkes til de populære rødvine af samme navn. Glæd dig til at opleve Côtes du Rhône-vinens markante aroma og beundre den smukke, rubinrøde farve.


Udforsk føtex’ store udvalg af vine fra Côtes du Rhône



Bemærk: Simretid: 3-3½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Afpuds kalvekæberne, og brun dem i olie i en gryde. Læg dem til side.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens bladselleri, gulerødder og persillerødder. Snit bladselleri. Skær gulerødder og persillerødder i grove stykker. Hæld grøntsagerne i en gryde, og brun dem i et par minutter. Kom kalvekæberne tilbage i gryden, og krydr med salt og peber.
Kom tomatpuré og hvedemel i, og brun et øjeblik. Tilsæt rødvin, hakkede tomater og boullion, og kog det op. Fjern overskydende skum med en ske.
Kom timian ved, og lad det simre under låg i 3-3½ time, til kæberne er godt møre.
Fjern timianstilke, skum fedtet fra, og jævn evt. skyen med en jævner.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand i 25 minutter, til de er helt møre.
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med flødeost og smør. Smag til med salt og peber.
Skyl persille. Pil hvidløg. Hak persille og hvidløg fint. Riv skallen af citronen. Vend persille, hvidløg og citron sammen i en skål.
Servér kalvekæberne med kartoffelmos, og drys godt med gremolata.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. december 2018

Opskrift:Annonce

Fotograf:Annonce