Kalveculotte med ristede majskolber og bagte kartofler med svampe

Kartoflerne bagt i lag med ost, rasp og svampe er perfekt tilbehør til al slags rødt kød.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Rens svampene, og steg dem hurtigt i lidt olie på en varm pande. Krydr svampene med hakket rosmarin, salt og peber.
Smør et ovnfast fad med olivenolie, og læg et lag kartoffelskiver i bunden. Læg et lag svampe oven på kartoflerne, og drys med rasp og revet ost. Gentag, og slut af med ost. Bag kartoflerne gyldne og møre i ovnen i ca. 35 minutter.
Fjern sener fra culotten, og steg den på en varm pande med fedtkanten nedad. Vend den, og steg den på kødsiden i 1 minut.
Læg culotten på en bageplade beklædt med bagepapir, med fedtkanten opad, krydr med salt, peber og lidt rosmarin, og steg den i den 180° varme ovn i 20 minutter.
Lad kødet hvile i 10 minutter, inden du skærer det i tynde skiver. Drys med frisk rosmarin før servering.
Pil blade og tråde af majskolberne. Kog majskolberne i saltet vand i 2 minutter. Dup dem fri for vand, og skær dem i 4 stykker. Steg dem godt på alle sider i smør på en pande. Servér dem til kalveculotten og de bagte kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth