Kalvebryst med svampe, bouillonkartofler og peberrodscreme

Kartofler og grøntsager får en skøn smag, når de langtidssteges sammen med kalvekødet i ovnen. Lav gerne retten et par dage i forvejen, og frys den ned. Så skal den bare tøs op og varmes godt igennem i ovnen, når den skal serveres.

Bemærk: Ovntid: 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Udblød de tørrede svampe i lunkent vand i en skål i 30 minutter. Skyl herefter svampene godt, og vrid dem fri for vand.
Pil løgene. Hak løg, udblødte svampe og timian groft, og steg det i olie på en pande i ca. 3 minutter, uden at det tager farve.
Skær en lomme i undersiden af kalvebrystet, og fordel den stegte løg-svampe-blanding i lommen og på undersiden af brystet. Krydr godt med salt og peber. Bind kalvebrystet sammen med kødsnor, og steg det i olie på en pande, til overfladen er godt brun over det hele.
Tænd ovnen på 180°. Skræl kartofler, gulerødder, pastinakker og persillerødder, og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, og skær dem i grove stykker. Fordel rodfrugter og porrer i et ovnfast fad sammen med laurbærblade, peberkorn, salt og grøntsagsbouillon. Læg det brunede kalvebryst ovenpå, og dæk fadet med alufolie.
Sæt fadet i ovnen i 1½ time. Retten er nu serveringsklar, men er også meget velegnet til frysning. Dæk fadet med husholdningsfilm, før du sætter det i fryseren.
Tag fadet ud af fryseren, dagen før retten skal serveres, og stil det til optøning i køleskabet.
Dæk den optøede ret i fadet med alufolie, og sæt den i ovnen ved 180° i 20 minutter. Fjern alufolien, og lad fadet stå i ovnen i yderligere 15 minutter, eller til retten er helt gennemvarm.
Pisk fløden til luftigt skum med sennep og citronsaft. Vend revet peberrod i, og smag til med salt og peber.
Skær kalvebrystet i skiver, og server med bouillonrodfrugter og peberrodscreme. Drys retten med grofthakket persille.

Tip!

Også peberrodscremen kan laves i forvejen og fryses i små portionsskåle. Server dem gerne frosne – peberrodscremen tør i øvrigt meget hurtigt op.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth