Kåltacos med sprød torsk og rodfrugtslaw

Sprødstegt torsk serveret i kålblade med en grov rodfrugtsalat er en helt uimodståelig kombination.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær torskefileterne i mindre stykker, drys dem med salt, og sæt dem til side til lidt senere.
Skær bunden af kålen, fjern de yderste blade, og del forsigtigt kålen i hele blade.
Skræl selleri og gulerod, og riv begge dele på den grove side af et rivejern. Snit hvidkålen fint.
Hak koriander og purløg groft, og rør krydderurterne med skyr og mayonnaise. Smag til med salt og peber, og vend dressingen sammen med hvidkål, selleri og gulerod.
Pisk øl og bagepulver sammen i en skål. Bland hvedemel og majsmel i en anden skål, og tilsæt melblandingen lidt ad gangen, mens du pisker, indtil dejen har konsistens som pandekagedej. Tilsæt salt.
Varm olien op i en gryde. Test temperaturen med en lille skefuld dej. Når dejen er gylden, er olien klar.
Vend fiskestykkerne i dejen, så de er helt dækkede. Steg dem i olien, til de er gyldne, og læg de færdige stykker på køkkenrulle. Drys dem med lidt salt.
Skær limefrugterne i både. Læg rodfrugtslaw og fisk i kåltacoskallerne, drys med korianderblade, og servér limebåde til.

Tip!

Du kan også lave tacoskaller af andre slags kål, fx rødkål, savojkål eller hvidkål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck