Kalkunbryst med tomatsauce og ovnbagte grøntsager

Tomatsaucen sørger for, at den lyse, magre kalkunsteg bliver dejligt saftig.

Bemærk: Ovntid, kalkunbryst: 65-70 minutter. Ovntid, grøntsager: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og skær dem i små tern. Steg dem i olie i en gryde, til de er klare i farven. Tilsæt flåede tomater, tomatpuré, balsamicoeddike, sukker og tabasco.
Hak oregano fint, og rør det i saucen. Krydr med salt og peber, og lad saucen småkoge under låg i 10 minutter.
Tænd ovnen på 180º varmluft. Læg kalkunbrystet i en bradepande, krydr med salt og peber, og dryp med olivenolie.
Steg kalkunbrystet i ovnen i 30 minutter. Hæld herefter tomatsaucen over kalkunbrystet, og lad det stege videre i 35-40 minutter.
Skræl kartofler og gulerødder. Skyl squashen, og rens majroerne. Skær alle grøntsagerne i grove stykker, og læg dem i et ovnfad. Krydr med oregano, salt og peber, og dryp med olivenolie.
Bag grøntsagerne i ovnen i 30 minutter.
Skær kalkunbrystet i skiver, og servér med grøntsager og tomatsauce til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Jakob Helbig