Julestjerne med æble og remonce

Det søde stjernebrød er fyldt med kanel og kærlighed og er en festlig servering til både eftermiddagskaffen og julens sammenkomster.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smør i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt mælk. Hæld blandingen i en skål, og afkøl, til den er lun. Rør smuldret gær i.
Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Tilsæt æg, sukker, vaniljekorn og salt. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt dejen glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Riv marcipan på et rivejern, og rør den sammen med sukker, smør og krydderier. Skyl æblet, og skær det i bittesmå tern.
Form dejen til 4 lige store runde boller. Rul hver bolle ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så du får 4 flade dejcirkler.
Læg 1 dejcirkel på en bageplade med bagepapir. Smør ⅓ af remoncen ud på dejcirklen i et jævnt lag, og drys med ⅓ af æbleternene. Læg en ny dejcirkel ovenpå, smør med remonce, og drys med æbletern. Gentag en gang mere, og slut af med en dejcirkel på toppen.
Skær dejen til, så kagen bliver helt rund, brug en tallerken eller bunden af en springform som skabelon. Placér et glas med en diameter på ca. 7 cm med bunden opad præcis i midten af kagen.
Skær 4 snit fra glasset og ud til kanten (2 vandret og 2 lodret),så dejen inddeles i 4 lige store felter. Skær hvert felt i 4 snitter, så der nu er 16 snitter i alt hele vejen rundt.
Løft 2 snitter ad gangen, og vrid dem 1½ gang væk fra hinanden (i modsat retning). Pres enderne på de 2 snitter sammen, så dejen hæfter godt sammen i spidsen. Fortsæt på samme måde med resterne af snitterne, så stjernen får i alt 8 takker. Lad stjernen efterhæve tildækket på pladen i 45 minutter.
Tænd ovnen på 190°. Pensl stjernen med sammenpisket æg, og bag den i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gennembagt. Afkøl på en rist, og sigt evt. lidt flormelis over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth