Julefrikadeller med fennikelsalat

Disse krydrede frikadeller smager herligt af jul og går fantastisk til den sprøde fennikelsalat med appelsin og mandler. Skøn hverdagsmad til dig, der elsker smagen af jul!

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kødet i en skål. Pil og riv løget, og rør det i kødet sammen med løg, æg, havregryn, mælk og krydderier.
Stil farsen på køl i 30 minutter.
Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 15 minutter, til de er møre.
Rens og snit fennikler og hvidkål. Riv skallen af appelsinerne. Pres saften af citronen.
Rør appelsinskal sammen med citronsaft, olie, honning, sennep, salt og peber. Vend dressingen sammen med fennikel og hvidkål.
Skær appelsinkødet i mindre stykker, og bland det i salaten. Rist og hak mandlerne, og drys dem over salaten.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør på en pande. Servér med kogte kartofler og fennikelsalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic