Juledonuts med vanilje og hvid glasur

Har du nogensinde prøvet at bage dine egne donuts? Ellers er det på høje tid, for de er den perfekte hyggespise til en god kop julete.

Bemærk: Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Udstyr

1 rund udstikkerform, 7 cm i diameter
1 rund udstikkerform, 3 cm i diameter

Sådan gør du

Rør gær ud i lunet danskvand i en skål. Rør fløde, salt, sukker og vaniljepasta i gærblandingen.
Tilsæt æggeblommer, smør og halvdelen af melet, og rør godt. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt, til dejen er smidig. Lad den hæve lunt i 1 time under et rent, fugtigt viskestykke.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord i 1½-2 cm’s tykkelse. Udstik dejcirkler med en udstikker på 7 cm i diameter, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Udstik herefter midten af cirklerne med en mindre udstikker på 3 cm i diameter, så de får et hul i midten. Lad dem efterhæve på bagepladen i ca. 30 minutter under et fugtigt viskestykke.
Varm ovnen op til 180°. Pensl donutsene med vand, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Rør flormelis og vand sammen, og pynt de afkølede donuts med glasur. Drys med krymmel efter eget valg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 29. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft