Julecheesecake med kirsebærgelé

Denne julecheesecake med kirsebærgelé smager næsten som risalamande, men kan alligevel være med til at give lidt variation i julens mange desserter.

Bemærk: Afkøling: 3 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde, og tag den af varmen. Rør krydderier i, og smuldr kiksene ned i <br /> kryddersmørret. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og pres kiksemassen ned i den.
Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk imens sukker og æg luftigt. Bland flødeosten i æggeblandingen. Riv skallen af appelsinen, og tilsæt også den.
Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Pres appelsinen, og afkøl husblassen med appelsinsaft. Pisk fløden til skum.
Hæld den flydende husblas i æggeblandingen under omrøring, og vend flødeskummet i. Hæld ostefyldet over kiksen, og stil formen i køleskabet.
Læg husblassen i blød i ca. 10 minutter. Varm ⅓ af kirsebærvinen i en gryde – den må ikke koge. Smelt husblassen direkte i den varme vin, og tag gryden af blusset.
Hæld resten af vinen og sirup i gryden, og hæld geléen over kagen. Stil den i køleskabet mindst 3 timer. Fjern formen, og løft kagen over på et fad med en kagespartel.
Drys evt. med bladguld, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Inge Skovdal