Juleboller med appelsin og kardemomme

Med både appelsinskal, vanilje og kardemomme i dejen bliver det en nydelsesfuld oplevelse at bide i årets bedste juleboller. Bollerne drysses med perlesukker og hasselnødder, så de får en knasende overflade.

Bemærk: Hævetid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lunet mælk i en skål. Riv skallen af appelsinen. Tilsæt appelsinskal, yoghurt, æg, sukker, kardemomme og vaniljesukker, og rør igen.
Smuldr smørret i melet med fingrene i en anden skål. Tilsæt mælkeblandingen lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen – den må gerne være en smule klistret.
Form lige store boller ved hjælp af 2 skeer. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand imellem dem. Lad dem hæve i 30 minutter.
Riv appelsinskal fint, og bland den med perlesukker og hasselnøddeflager.
Varm ovnen op til 180°. Pensl forsigtigt bollerne med sammenpisket æg, og drys perlesukkerblandingen over bollerne i et jævnt lag.
Bag julebollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er flot gyldne.

Tip!

Der er masser af smag i julebollerne, så de kan spises, som de er, men du kan også smøre dem med koldt smør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 29. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft