Jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg

De knoldede jordskokker kan være lidt genstridige at skrælle, men det er altid umagen værd, for de giver dig den mest cremede og lækre suppe! Top med ristede svampe og purløg for at give suppen lidt bid.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, og hak det fint. Skræl kartoffel og jordskokker, og skær dem i små tern.
Steg dem sammen med løget i olie i en gryde, uden at de tager farve. Hæld bouillon ved, og bring gryden i kog.
Tilsæt timiankviste. Kog suppen ved lav varme i ca. 15 minutter, til kartoffel og jordskokker er møre.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde og evt. smør, og smag til med salt og peber.
Rens østershattene (helst med en blød børste uden brug af vand),og skær dem i lange strimler.
Rist dem i olivenolie på en varm pande i 2-3 minutter. Drys med salt. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.
Hæld suppen op i skåle, læg østershattene i suppen, og drys med finthakket purløg. Servér med groft brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth