Jorddskokkesuppe med porrer, sprød parmaskinke og rugbrødscroutoner

Man kan lave den mest fantastiske suppe på jordskokker. Spar ikke på bouillon eller salt, og sørg for lækker topping i form af sprødstegt parmaskinke og rugbrødscroutoner.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Skrub eller skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, og hak dem groft.
Steg porrerne i olie i en gryde i nogle minutter. Tilsæt jordskokker og kartofler. Riv skallen, og pres citronen. Bind lidt snor omkring timianbundtet.
Hæld bouillon i gryden, og tilsæt timianbuket og citronsaft og citronskal. Lad suppen koge i 30 minutter under låg.
Fjern timianbuketten, og blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag suppen til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrød i tern, og vend dem med olie, salt og friskhakket timian. Læg rugbrødsternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen i 8-10 minutter.
Læg parmaskinken på en anden bageplade med bagepapir, og steg skinken sprød i ovnen i 8-10 minutter sammen med rugbrødet.
Servér suppen med rugbrødscroutoner og sprød parmaskinke.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck