Jordbærtærte med vaniljecreme og estragonstøv

Den klassiske jordbærtærte i en moderne udgave med skøn vaniljecreme og estragonstøv.

Bemærk: Hviletid: I alt ca. 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

1Hæld melet i en skål, og smuldr med smørret. Tilsæt flormelis, og saml dejen med sammenpisket æg – sørg for ikke at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
2Tænd ovnen på 180°. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle, og læg den i en smurt tærteform. Bag den i ovnen i 12-14 minutter. Lad den afkøle. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl chokoladen på tærtebunden.
3Bred estragon ud på en bageplade, og tør den i eftervarmen i ovnen. Blend den helt tørre estragon med flormelis til helt fint støv i en minihakker.
4Rør æggeblomme, majsstivelse, sukker og vaniljekorn sammen. Bring mælken i kog. Kom den kogende mælk i æggeblandingen under omrøring. Hæld hele blandingen tilbage i gryden, og bring det forsigtigt i kog, så det tykner.
5Hæld cremen i en beholder, og sæt den på køl. Pisk fløden til skum, og fold den forsigtigt i den afkølede creme. Fordel den på tærtebunden.
6Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i skiver på langs. Anret dem på tærten, og drys med estragonstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth