Jordbærtærte med vaniljecreme

Hjemmelavet jordbærtærte med blød vaniljecreme smager himmelsk.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet tærteform, ca. 24 x 24 cm eller en rund tærteform på 24 cm i diameter

Sådan gør du

Rør smør, sukker, mel og æg sammen i en foodprocessor til en fast dej. Lad dejen hvile tildækket på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med bagepapir, og læg dejen i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.
Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 200° varm ovn i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften af citronen.
Pisk cremefraiche sammen med flormelis, vaniljekorn og citronsaft til en stiv masse, og fordel vaniljecremen oven på den afkølede bund.
Rens jordbærrene, og fordel dem oven på kagen.

Tip!

Cremefraiche giver en frisk og lækker creme, men husk at bruge den tykke cremefraiche 38 %, ellers kan den ikke piskes stiv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth