Jordbærtærte med vaniljecreme

Hjemmelavet jordbærtærte med blød vaniljecreme smager himmelsk.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet tærteform, ca. 24 x 24 cm eller en rund tærteform på 24 cm i diameter

Sådan gør du

1 Rør smør, sukker, mel og æg sammen i en foodprocessor til en fast dej. Lad dejen hvile tildækket på køl i 1 time.
2 Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med bagepapir, og læg dejen i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.
3 Prik huller i dejen med en gaffel, og bag den i en 200° varm ovn i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.
4 Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres saften af citronen.
5 Pisk cremefraiche sammen med flormelis, vaniljekorn og citronsaft til en stiv masse, og fordel vaniljecremen oven på den afkølede bund.
6 Rens jordbærrene, og fordel dem oven på kagen.

Tip!

Cremefraiche giver en frisk og lækker creme, men husk at bruge den tykke cremefraiche 38 %, ellers kan den ikke piskes stiv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth