Jordbærtærte med ribs og creme

Jordbærtærten er fyldt med en lækker fransk mandelcreme (frangipane), som giver tærten et næsten konfektagtigt indre.

Bemærk: Hviletid, dej: ½ time. Bagetid: I alt 35-40 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en aflang tærteform

Sådan gør du

1 Kør smør, flormelis, salt og hvedemel sammen i en foodprocessor/blender, til konsistensen er som rasp. Alternativt kan du smuldre smørret i de tørre ingredienser med fingrene.
2 Tilsæt æg og vand, og blend ganske kort, til dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.
3 Tænd ovnen på 180°. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt form, så dejen dækker bund og kanter.
4 Prik dejen med en gaffel, og fold stykker af alufolie omkring kanterne, så de ikke glider ned under bagninen.
5 Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. Afkøl på en bagerist.
6 Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker, vaniljekorn, æg og mandelmel til en jævn creme.
7 Smør tærtebunden med jordbærmarmelade, og fordel mandelcremen ovenpå.
8 Skær jordbærrene i kvarte. Fordel jordbær og ribs oven på mandelcremen, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter. Servér helt kold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft