Jordbærtærte med ribs og creme

Jordbærtærten er fyldt med en lækker fransk mandelcreme (frangipane), som giver tærten et næsten konfektagtigt indre.

Bemærk:Hviletid, dej: ½ time. Bagetid: I alt 35-40 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en aflang tærteform

Sådan gør du

1Kør smør, flormelis, salt og hvedemel sammen i en foodprocessor/blender, til konsistensen er som rasp. Alternativt kan du smuldre smørret i de tørre ingredienser med fingrene.
2Tilsæt æg og vand, og blend ganske kort, til dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time.
3Tænd ovnen på 180°. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt form, så dejen dækker bund og kanter.
4Prik dejen med en gaffel, og fold stykker af alufolie omkring kanterne, så de ikke glider ned under bagninen.
5Bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter. Afkøl på en bagerist.
6Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker, vaniljekorn, æg og mandelmel til en jævn creme.
7Smør tærtebunden med jordbærmarmelade, og fordel mandelcremen ovenpå.
8Skær jordbærrene i kvarte. Fordel jordbær og ribs oven på mandelcremen, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter. Servér helt kold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft