Jordbærlagkage med jordbærcreme

Lav en smuk og sommerlig jordbærlagkage med masser af smag af friske jordbær.

Bemærk: Hviletid: 2 timer eller natten over.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

1 Pisk cremefraiche sammen med piskefløde i en skål, til du får en jævn creme.
2 Rens jordbær, hak halvdelen af dem, og bland dem i cremen. Smag til med flormelis og evt. lidt fintrevet appelsinskal.
3 Skær lagkagebundene til, så de passer til springformen. Placér store, halverede jordbær langs kanten med skærefladen udad. For at være sikker på, at formen ikke afgiver farve til kagen, når jordbærrene kommer i forbindelse med metallet, kan du lægge en ring af bagepapir eller film rundt i kanten af formen. Du kan også bruge bageplast, der kan købes i specialbutikker.
4 Fordel halvdelen af jordbærcremen på den nederste bund. Skær den midterste bund til, så den passer ned i (jordbærrene i kanten optager noget af pladsen). Fordel resten af cremen ovenpå, og læg den sidste bund øverst. Tryk lidt på den, så cremen fordeler sig mellem bærrene i kanten.
5 Dæk med film, og lad kagen hvile på køl et par timer, inden den serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek