Jordbær-rabarber-suppe med is og bær

Sommer er lig med rabarber og jordbær, og findes der noget bedre end at kombinere dem i en skøn dessertsuppe? Ja, det skulle da lige være, hvis herligheden blev serveret med sorbet og bær.

Bemærk: Frysetid: 1 time. Trækketid, rabarber: ½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær rabarberne i skiver, og pil jordbærrene. Hæld kogende vand og sukker i gryde, pres citronsaft ned i, og lad lagen koge op, til sukkeret er opløst.
Hæld lagen over rabarberskiverne, og lad lagen køle ned til stuetemperatur. Hæld det hele i en blender sammen med jordbærrene. Kør til en glat masse.
Hæld den i en flad beholder med låg – jo større og fladere, jo hurtigere fryser massen. Sæt beholderen i fryseren, og frys sorbeten 1 time, eller indtil siderne af massen er isnet til.
Tag sorbeten ud, og rør den grundigt igennem, så iskrystallerne fordeles. Gentag dette 1 gang i timen, til sorbeten er gennemfrossen. Tag den ud af fryseren ½ time før servering.
Skær rabarberne i tynde skiver, og kom dem i en stor skål. Bland dem med sukker, og lad dem trække ½ time.
Pil og halvér jordbærrene, og kom dem i skålen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog en lage af resten af sukkeret, vand og vaniljekorn og -stang. Lad lagen simre, til sukkeret er helt opløst.
Tag gryden af blusset, og hæld den varme lage over rabarber og jordbær. Sæt skålen i køleskabet. Når suppen er kold, kan du evt. smage til med lidt citronsaft og mere sukker. Sigt rabarber og jordbær fra, før du serverer suppen.
Pil jordbærrene, og halvér dem. Kom 1 kugle sorbet i hver portion suppe, og servér med friske jordbær og blåbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 15. juli 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen