Jordbær-rabarber-sorbet uden ismaskine

Denne sorbet med jordbær og rabarber er nem at lave og kræver ingen ismaskine.

Bemærk: Sorbeten skal fryse i ca. 4 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rabarberstilkene, og skær dem i små stykker. Pres saften af citronen.
Kom rabarber, vand, sukker og citronsaft i en gryde, og lad det koge i 10 minutter. Afkøl blandingen helt.
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i grove stykker. Kom dem i en blender sammen med den afkølede rabarberblanding, og blend til en fin puré.
Fordel det hele i et fladt, dybt fad, og sæt det i fryseren. Rør i sorbeten hver time i ca. 4 timer, til den har en fast, men alligevel blød konsistens.
Anret sorbeten i kolde glas (sæt glassene i fryseren 10 minutter før servering),og hæld 1 spsk grappa over hver portion. Pynt med frisk mynte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth