Jordbær med råcreme

Jordbær marineret i hyldeblomst smager skønt – især når de serveres med hyldeblomst-råcreme som her!

Ingredienser

Sådan gør du

1 Rens jordbærrene, og nip stilken af. Skær evt. de største jordbær i mundrette stykker. Riv skallen af citronen.
2 Vend jordbærrene med hyldeblomstsaft og fintrevet citronskal i en skål, og lad dem trække lidt.
3 Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en kniv. Riv skallen af citronen.
4 Pisk æggeblommer, hyldeblomstsaft, fintrevet citronskal, vaniljekorn og sukker sammen med en elpisker til en skummende og luftig masse.
5 Pisk fløden til luftigt flødeskum i en anden skål. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen med en ske.
6 Fordel jordbærrene i serveringsglas, og hæld hyldeblomst-råcreme over. Pynt med hakkede pistacienødder, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic