Jødekager med saltkaramelcrunch

De klassiske jødekager er sprøde småkager toppet med sukker og kanel – her drysses de fine kager også med knasende sprød saltkaramel og mandler.

Ingredienser

Udstyr

evt. udstikkerforme

Sådan gør du

Hak smørret, og hæld det i en skål. Sigt mel og bagepulver i skålen. Tilsæt sukker og æg, og rør det hele sammen til en jævn dej.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet natten over.
Smut mandlerne, og hak dem fint. Bland sukker og kanel sammen. Rør ægget ud i et lille glas. Forvarm ovnen på 225°.
Rul den kolde dej ud på et meldrysset bord, og udstik cirkler med en udstikker eller et glas. Flyt kagerne til en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl kagerne med det sammenpiskede æg, og drys med kanelsukker og hakkede mandler. Bag kagerne i ovnen i 6-8 minutter. Tag kagerne ud, og lad dem køle af.
Hæld sukker i en gryde, og beklæd en bageplade med bagepapir. Varm sukkeret op ved middel varme, indtil det langsomt begynder at smelte.
Ryst gryden en gang imellem for at vende sukkeret rundt. Pas på, at sukkeret ikke brænder på – smelteprocessen skal foregå langsomt.
Tag gryden af varmen, når alt sukkeret er smeltet og har fået en karamelbrun farve. Tilsæt salt, og ryst gryden, til saltet smelter i det varme sukker.
Hæld den flydende karamel ud på bagepapiret, og lad det størkne. Knus karamellen med en skarp kniv, og drys det over jødekagerne inden servering.

Tip!

l stedet for saltkaramel kan du pynte kagerne med lidt glasur og guldkrymmel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic