Jødekager med pistacienødder

Kanel og pistacienødder klæder de 150 år gamle jødekager, der skal holdes godt øje med inde i ovnen, så de netop får den rigtige sprødhed.

Bemærk: Hviletid: 1-3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr mel og koldt smør med kølige fingre i en skål, til det ligner grov rasp. Tilsæt sukker og æggeblommer, og saml det til en jævn dej uden at ælte for meget.
Rul dejen til 2 pølser med en diameter på ca. 2½ cm. Pak dejrullerne ind i husholdningsfilm, og læg dem i køleskabet i 2-3 timer eller i fryseren i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Skær dejrullerne i tynde skiver, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Pensl dem med æggehvide.
Bland sukker og kanel i en kop. Hak pistacienødder fint, og bland dem i kanelsukkeret. Drys blandingen oven på de ubagte småkager.
Bag jødekagerne i ovnen i ca. 4 minutter, til de er let lysebrune. Lad dem afkøle let på pladerne, før du lader dem afkøle helt på en rist.

Tip!

De lysegrønne pistacienødder skaber blikfang, men klassiske jødekager drysses blot med kanelsukker eller evt. lidt kardemomme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 3. september 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth