Jiaozi – kinesiske dumplings

De små dampende dejpakker indeholder så meget velsmag, at du får lyst til at spise dem hele tiden.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet med soja og sesamolie. Skræl guleroden, og riv den. Skyl citrongræs og koriander, og hak det fint. Rør det i farsen, og tilsæt fintrevet ingefær og majsstivelse.
Steg en lille prøvedelle af farsen for at teste krydringen, og justér evt. smagen med soja og ingefær.
Fyld en stor teskefuld fars på et stykke dumpling-wrapper. Fugt kanterne med lidt vand, og fold det først diagonalt sammen og dernæst sammen i enderne.
Bring bouillonen i kog. Kog en håndfuld jaoizi ad gangen i 5-7 minutter.
Anret de færdigkogte jaoizi i små skåle, og smag bouillonen til med risvinseddike og soja.
Skyl forårsløgene, og snit dem fint. Hæld bouillonen i skålene over jaiozi'erne, og pynt med forårsløg.

Tip!

Lav dobbeltportion, kog jaoizi'erne i 1-2 minutter kortere tid end opskriften foreskriver, og frys dem ned. Så er de klar til en hurtig dampning eller kogning næste gang, du bliver jaozi-sulten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 14. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth