Janssons fristelser med rødkålssalat

Janssons fristelser er en svensk juleklassiker, der også gør sig godt på det danske middagsbord. Retten minder mest af alt om flødekartofler tilsat ansjoser. Servér med en sprød rødkålssalat til.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Pil løgene, og skær dem i små tern.
Steg løgene i smør på en pande, til de er klare. Bland kartoffelskiver og løg sammen i en skål.
Smør en bradepande med smør, og hæld kartoffelblandingen i. Krydr med salt og peber.
Fordel ansjoser og smørklatter oven på kartoflerne. Drys retten med rasp, og bag den i ovnen i 10 minutter.
Hæld fløde over, og lad retten bage i ovnen i yderligere 30 minutter.
Skyl og hak persillen. Pil løget. Snit løg og rødkål helt fint med en kniv eller på et mandolinjern.
Vend persille, løg og rødkål sammen med olie og eddike. Krydr med salt og peber.
Drys rødkålssalaten med kapers, og servér den sammen med Janssons fristelser.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck