Italiensk risotto med svampe

Prøv en lækker risotto til aftensmaden. Denne risotto er blød og cremet takket være rigelige mængder smør og parmesan. Husk at tage dig god tid til at koge og røre i risottoen.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Pil skalotteløg og hvidløg. Rens bladselleri og porrer. Snit og hak skalotteløg, hvidløg, bladselleri og porrer i små tern. Rens svampene (helst uden at bruge vand), og skær dem i mindre stykker.
2 Varm olivenolie op i en mellemstor gryde, og steg grøntsager og svampe i 2-3 minutter. Tilsæt risottoris, og rør rundt i gryden i ca. 1 minut, til risene har opsuget olien og er blevet blanke.
3 Hæld hvidvinen i gryden, og lad det simre ved svag varme, til den sprittede duft fra vinen er forsvundet, og vinen næsten er kogt helt væk.
4 Tilsæt lidt af vandet eller bouillonen, og lad risene opsuge væsken. Gentag denne proces under konstant omrøring i ca. 18-20 minutter, til risene er møre, men stadig har lidt bid i den inderste kerne. Smag til undervejs med salt og peber.
5 Skær smør i tern, og vend dem i den varme risotto, så den bliver cremet med en tilpas flydende konsistens.
6 Riv parmesanen. Skyl og hak persillen fint. Vend ¾ af den revne parmesan og al persillen i risottoen.
7 Smag til med salt og peber. Anret risottoen i varme tallerkener, og drys med resten af den revne parmesan umiddelbart inden servering.

Tip!

Brug en rest risotto som fyld i røde snackpeberfrugter. Flæk og rens peberfrugterne, og fordel risottoen i dem. Riv parmesan over, og bag dem i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 20. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth