Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli

Det italienske farsbrød er fyldt med velsmag, og så gemmer det på en lækker overraskelse af smeltet mozzarella.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg kødet i en skål. Pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille og basilikum fint. Rør det i kødet i skålen sammen med tomatsauce, æg, rasp, friskrevet parmesan, salt og peber, så du får en jævn fars.
Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem groft. Rør dem i farsen, og sæt skålen på køl i 30 minutter.
Læg halvdelen af farsen i et ildfast fad og lad det udgøre bunden af farsbrødet. Halvér de to kugler frisk mozzarella, og læg dem i en stribe midt på farsen. Læg den resterende fars over, og form farsbrødet omkring mozzarellaen.
Læg serranoskinken hen over farsbrødet, og sæt fadet i ovnen i 45 minutter.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem i olivenolie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoffelbådene i ovnen i 40 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skyl og tør rucola. Servér farsbrødet med ovnkartofler, aioli og rucola.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann