Issandwich med jordbæris, chokolade og pekannødder

Disse bløde issandwich kan laves klar på forhånd og spises med fingrene, når lækkersulten melder sig.

Bemærk:Frysetid: I alt mindst 6 timer.

Ingredienser

Udstyr

en ismaskine

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 190°. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, brun farin og halvdelen af vaniljekornene sammen med en elpisker, til det er lyst og luftigt, det tager 5-10 minutter. Rør den smeltede chokolade i æggemassen.
2Sigt hvedemel, kakao, bagepulver og salt i dejen. Vend rundt, til dejen er glat og ensartet.
3Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør dejen jævnt ud i et ca. 1 cm tykt lag, som måler ca. 30 x 35 cm. Bag bunden i ovnen i ca. 8 minutter, til den er akkurat gennembagt og giver efter ved et let tryk. Afkøl bunden på en rist.
4Pres saften af limefrugten. Skyl og nip jordbærrene, skær dem i mindre stykker, og blend dem i en blender eller foodprocessor sammen med sukker, resten af vaniljekornene, mælk, fløde og lidt limesaft. Blend, til massen er ensartet, og sukkeret er opløst. Sæt jordbæriscremen på køl, til den er helt kold.
5Hæld jordbæriscremen i en ismaskine, og kør den til is – det tager ca. 50 minutter afhængigt af din ismaskine.
6Skær den afkølede kagebund over på midten på den lange led og derefter på den korte led, så der bliver 4 stykker i alt, der hver måler ca. 15 x 17 cm. Læg 2 store stykker husholdningsfilm klar, som skal bruges til at pakke de 2 issandwich ind i.
7Smør jordbærisen ud i et jævnt tykt lag på 2 af kagebundene, og læg de 2 øvrige kagebunde oven på som låg. Giv kagen et let tryk, så is og kagebunde samler sig. Pak dem ind i hver sit stykke husholdningsfilm, og læg dem i fryseren i mindst 5 timer eller gerne natten over.
8Skær de 2 frosne issandwich ud i 6 mindre stykker hver, så der bliver i alt 12 issandwich. Skær kanterne til, så dine issandwich fremstår pæne og ensartede. Læg dem tilbage i fryseren.
9Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp den ene ende af hver issandwich i chokoladen. Drys straks med hakkede pekannødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft