Issandwich a la koldskål

Små issandwich med koldskålsis og kammerjunkercookies, der smager af sommer i én bid. Dyp evt. isene i smeltet chokolade, og giv dem ekstra luksusfaktor.

Ingredienser

Sådan gør du

1Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en lys og luftig masse med en elpisker.
2Rør kærnemælk og ymer i. Riv skallen af citronen. Smag massen til med fintrevet citronskal. Kør massen på en ismaskine, til den har sat sig, og sæt den herefter i fryseren.
3Tænd ovnen på 200°. Rør mel, bagepulver, kardemomme og sukker sammen. Smuldr smørret godt ind i melblandingen.
4Saml dejen med ægget – tilføj evt. lidt vand, hvis dejen er for tør. Rul dejen ud til en lang rulle med en diameter på 5 cm, og skær den i 1½ cm tykke skiver.
5Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-8 minutter.
6Tag bagepladen ud, flæk kammerjunkerne med en gaffel, og læg dem tilbage på bagepladen.
7Skru ovnen ned på 160°, og bag kammerjunkerne i yderligere 15 minutter. Lad dem køle helt af.
8Læg 1 kugle is mellem 2 kammerjunkercookies, og klem godt sammen. Opbevar dem i fryseren, til de skal spises.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:11. juli 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth