Issandwich a la koldskål

Små issandwich med koldskålsis og kammerjunkercookies, der smager af sommer i én bid. Dyp evt. isene i smeltet chokolade, og giv dem ekstra luksusfaktor.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en lys og luftig masse med en elpisker.
2 Rør kærnemælk og ymer i. Riv skallen af citronen. Smag massen til med fintrevet citronskal. Kør massen på en ismaskine, til den har sat sig, og sæt den herefter i fryseren.
3 Tænd ovnen på 200°. Rør mel, bagepulver, kardemomme og sukker sammen. Smuldr smørret godt ind i melblandingen.
4 Saml dejen med ægget – tilføj evt. lidt vand, hvis dejen er for tør. Rul dejen ud til en lang rulle med en diameter på 5 cm, og skær den i 1½ cm tykke skiver.
5 Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-8 minutter.
6 Tag bagepladen ud, flæk kammerjunkerne med en gaffel, og læg dem tilbage på bagepladen.
7 Skru ovnen ned på 160°, og bag kammerjunkerne i yderligere 15 minutter. Lad dem køle helt af.
8 Læg 1 kugle is mellem 2 kammerjunkercookies, og klem godt sammen. Opbevar dem i fryseren, til de skal spises.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 11. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth