Islagkage med solbær- og karamelparfait

Islagkage med solbær- og karamelparfait på kiksebund smager fantastisk og bliver endnu lækrere af den smeltede Dulcey-chokolade på toppen.

Bemærk:Frysetid: I alt mindst 10 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20-24 cm i diameter
lagkageplast

Sådan gør du

1Knus kiksene fint. Hak chokoladen. Smelt smør i en lille gryde, og rør det sammen med kiks, chokolade og salt. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og sæt lagkageplast rundt langs indersiden af formen. Pres kiksemassen sammen i bunden af formen. Sæt på køl.
2Smelt ⅔ rørsukker i en gryde ved lav varme, til det bliver til gylden karamel. Varm ⅓ af fløden op i en anden gryde, til det når kogepunktet. Hæld den varme fløde over karamellen i gryden, og rør kraftigt, mens gryden står over svag varme. Pas på, det syder og bobler! Rør, indtil karamellen er helt opløst i fløden, og smag til med salt.
3Hæld karamellen i en skål. Afkøl i 5 minutter.
4Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, det sidste sukker og vaniljekorn luftigt med en elpisker. Pisk den afkølede karamel i. Pisk resten af fløden til blødt skum, og vend det forsigtigt sammen med karamelblandingen til en jævn iscreme. Fordel karameliscremen oven på kiksebunden, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt isen i fryseren i mindst 4 timer.
5Kog solbær, sukker og citronsaft sammen i en gryde i ca. 5 minutter. Si solbærkompotten, så kerner og skaller sorteres fra. Afkøl.
6Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, sukker, æggeblommer og salt luftigt med en elpisker, og rør solbærpuréen i. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i solbærmassen. Fordel solbæriscremen oven på karamelisen i formen, og sæt islagkagen tilbage i fryseren i mindst 6 timer eller gerne natten over.
7Smelt chokoladen over vandbad. Pynt kagen med smeltet chokolade i tynde striber, blåbær, hakkede sukkermandler og evt. skovsyre.

Tip!

Du skal bruge lagkageplast (eller konditorfolie) til opbygningen af islagkagen. Det kan købes i ruller i stormagasiner, isenkramforretninger og på nettet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:21. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Betina Hastoft