Islagkage med dadler og bær

Definition på islagkage, der nok skal tage kegler hos gæsterne: Sød vaniljeis i lag med lækre nøddebunde, mørk chokolade og blød daddelkaramel.

Bemærk: Frysetid: Mindst 4 timer. Dadelkaramellen er gennemgående for islagkagens forskellige komponenter. Vær derfor opmærksom på, hvor stor en portion og hvornår i opskriften, at du skal tilføje daddelkaramellen.

Ingredienser

Udstyr

en springform

Sådan gør du

Udsten dadlerne. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg dadlerne i en gryde med vand og vaniljekorn, og bring det i kog. Mos dadlerne med en ske. Lad det simre, til dadlerne er helt udkogte. Smag til med salt, og lad karamellen køle helt af.
Tænd ovnen på 175°. Hak hasselnødder og mandler til groft mel i en foodprocessor. Pisk æggehviderne stive med elpisker, og vend dem sammen med nøddemelet. Vend herefter forsigtigt ½ portion daddelkaramel i skålen.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og fordel dejen i 2 lige store lagkagebunde på hver sin bageplade. Mål gerne efter den springform, islagkagen skal samles i.
Bag bundene i ovnen i ca. 25 minutter, til de er gyldne og faste. Læg de bagte bunde på en bagerist, så siden med bagepapir ligger øverst. Vent med at fjerne papiret, til bundene er kølet helt af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer og vaniljekorn til en luftig masse med elpisker. Pisk fløden til skum i en anden, større skål, og vend æggeblommemassen heroveri. Vend forsigtigt ¼ portion daddelkaramel i.
Smelt chokoladen over vandbad, og rør 1 spsk. af iscremen i. Beklæd springformen med bagepapir, og læg en lagkagebund i formen. Fordel halvdelen af iscremen over. Rør 2 spsk. af den resterende daddelkaramel og halvdelen af den smeltede chokolade rundt i isen. Læg den anden lagkagebund ovenpå, og fordel resten af iscremen over.
Rør den sidste mængde daddelkaramel og smeltet chokolade i cremen, og dæk formen med husholdningsfilm. Stil islagkagen i fryseren i mindst 4 timer. Tag den ud ca. 10 minutter før servering. Servér med bær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic