Islagkage med brownie, Baileys-is og jordbæris

Denne islagkage består af tre lækre lag i form af en intens browniebund, en cremet Baileys-is og en frisk jordbæris. Desserten afsluttes med chokoladeganache og jordbær på toppen.

Bemærk: Frysetid: 6-7 timer, heraf 1 time og 20 minutter i ismaskine.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Beklæd springformens bund med bagepapir, og smør siderne med smør. Sigt mel, salt og kakao sammen i en skål, og stil det til side. Smelt hakket chokolade og smør sammen i en skål over vandbad. Rør halvdelen af sukkeret i chokolademassen, og lad den køle af. Pisk æggene sammen med den anden halvdel af sukkeret i en skål i et par minutter med en elpisker, til det bliver tykt og hvidt.
Hæld langsomt den afkølede chokolademasse i æggemassen under omrøring. Vend herefter forsigtigt melblandingen i – dejen skal være jævn og ensartet. Fordel dejen i springformen, og bag den i ovnen i 30-35 minutter. Lad brownien køle helt af, og stil springformen i fryseren.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Varm Baileys, mælk, halvdelen af sukkeret, vaniljekorn og -bælg op i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst. Lad det køle af.
Pisk æggeblommer og resten af sukkeret sammen i en skål med el-piskeren, til det er lyst og luftigt. Fjern vaniljestangen fra gryden, og hæld stille grydens indhold over æggemassen under omrøring. Pisk fløden til let skum, og vend det forsigtigt sammen med Baileys-cremen. Rør isen i ismaskinen i 40 minutter, og fordel den herefter oven på browniebunden i springformen. Glat overfladen omhyggeligt. Stil springformen tilbage i fryseren.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rens jordbær, og fjern stilken. Varm ⅔ af sukkeret, vaniljekorn og -bælg op i en gryde under omrøring. Lad det simre, til jordbærrene kan moses, og sukkeret er helt opløst. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen, og pres jordbærmassen igennem en si.
Pisk æggeblommer og resten af sukkeret sammen i en skål med el-piskeren, til det er lyst og luftigt. Hæld den afkølede jordbærmasse over æggemassen under omrøring. Pisk fløden til let skum, og vend det forsigtigt sammen med jordbærcremen, til den er helt ensartet. Rør isen i ismaskinen i 40 minutter, og hæld den herefter oven på Baileys-isen i springformen. Glat overfladen, så den er helt vandret. Stil springformen tilbage i fryseren i mindst 4 timer, indtil isen er fuldstændig stivnet.
Hak chokoladen groft, og læg den i en skål. Opvarm fløden til lige under kogepunktet i en gryde – det er vigtigt, at den ikke kommer i kog! Hæld den varme fløde over chokoladen, og lad den stå 1 minut. Rør derefter langsomt i chokoladen, indtil den er helt smeltet og blank.
Lad ganachen køle en smule af (hvis den er for varm, vil den smelte islagkagen, og hvis den køler for meget, bliver den for stiv). Tag islagkagen ud af springformen, og hæld forsigtigt den let afkølede ganache over islagkagen, så den løber lidt ned ad siderne.
Rens jordbær, og læg dem på islagkagen lige før servering

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 7. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen