Is-sandwich med solbærflødeis og chokolade

Disse lækre is-sandwich byder på en læskende violet bæris omfavnet af knasende sprøde kiks og overtrukket med chokolade – de bliver et kæmpe hit hos både store og små!

Bemærk: Frysetid: 6 timer. Hviletid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en kageudstikker, 6 cm i diameter

Sådan gør du

Kog solbær, sukker og citronsaft sammen i en gryde i ca. 5 minutter. Si solbærkompotten, så kerner og skaller sorteres fra. Afkøl solbærpuréen, til den er lun.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, sukker, æggeblommer og salt luftigt med en elpisker i en skål.
Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummen forsigtigt i æggeblandingen til en jævn iscreme. Vend til sidst solbærpuréen i iscremen, til den er jævn og flot violet.
Hæld iscremen i en flad fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.
Bland hvedemel, havregryn, brun farin og salt sammen i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene.
Saml dejen med æggeblommen og evt. lidt koldt vand. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på ca. ½ cm. Lad dejen hvile på køl i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Tag bagepapiret med kiksedejen ud fra køl, og stik runde bunde ud med en kageudstikker eller et glas. Bag kiksebundene i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en rist.
Tag solbærflødeisen ud af fryseren, og stik den ud i runde bunde med en kageudstikker, som passer i størrelsen med kiksebundene. Saml kiksebundene 2 og 2 med solbærflødeis imellem, og læg dem tilbage i fryseren.
Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Dyp den ene side af de frosne iskager i chokoladen, og læg dem tilbage på køl indtil servering.

Tip!

Isen kan laves med alle slags bær, så hvis du er mere til jordbær, hindbær eller blåbær, kan de nemt erstatte solbær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 28. september 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth