Indisk rogan josh med lam

Rogan josh er indisk simremad, når det er allerbedst. Ved at lade lammeskanke simre i et par timer får du fantastisk mørt kød, der smager vidunderligt. Brug gerne hele krydderier til saucen – det giver den bedste smag.

Bemærk: Simretid: 2½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag lammeskankene ud af køleskabet, og dup dem tørre med køkkenrulle. Kværn salt og peber over.
Pil løgene, og skær dem i skiver. Riv ingefær og hvidløg fint. Fjern kernerne fra chilien, og hak den fint. Fjern <br /> korianderbladene fra stilkene, og læg bladene til side (gem til servering).
Hak korianderstilkene groft, og sæt dem til side i en skål sammen med løg, ingefær, hvidløg og chili. Stød kardemommekapsler, spidskommenfrø og korianderfrø i en morter.
Opvarm olien i en stor tykbundet gryde, og tilsæt de stødte krydderier, når olien er godt varm. Lad det svitse et par minutter, indtil det begynder at dufte, og tilsæt derefter lammeskankene. Brun kødet godt på alle sider, og tag dem op af gryden igen.
Tilsæt blandingen af løg, chili, ingefær og hvidløg, og steg, indtil løgene begynder at blive brune. Tilsæt kanelstang og gurkemeje, og vend rundt. Læg lammeskankene tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, bouillon og græsk yoghurt.
Rør rundt, og læg låg på. Lad retten simre i 2 timer. Tag derefter låget af, og lad den simre i yderligere 30 minutter.
Tilbered couscous efter anvisningen på pakken. Servér sammen med lammeskanke, sauce og friske korianderblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling