Indisk lammecurry med raita og mangochutney

Tag en tur til Indien med smage af både lam, mangochutney, koriander, kardemomme og spidskommen.

Bemærk: Lad dig ikke afskrække af den lange liste med krydderier – de fås i ethvert velassorteret supermarked. Når du selv støder de hele krydderier, får din curry en meget autentisk smag, og så snart retten er sat over, passer den stort set sig selv i gryden.

Ingredienser

Sådan gør du

Find alle krydderierne frem. De skal ristes på en tør pande hver for sig, så de udvikler smag og duft.
Rist først spidskommen – ryst det på panden, og sørg for, at det ikke brænder, men bare rister og udvikler duft. Tag spidskommen af panden. Gem lidt ristet spidskommen til raitaen.
Flæk kardemommekapslerne, og pil de små kerner ud. Rist kernerne på panden, til de dufter. Tag dem af panden. Rist herefter fennikelfrø på panden. Tag dem af panden, og rist til sidst korianderfrøene.
Læg alle de ristede krydderier i en morter, og stød dem til en helt fin krydderiblanding.
Pil og hak løg og hvidløg. Brun løgene sammen med lammekødet i olie i en gryde. Skræl og riv ingefæren fint, og lad den svitse med et øjeblik. Tilsæt alle de stødte krydderier, hele nelliker, kanelstænger og hakkede tomater fra dåse. Rør godt rundt, og hæld 2 dl vand ved. Bring retten i kog, skru ned for varmen, og lad den simre under låg i 45 minutter.
Skær blomkålen i buketter, og skyl dem. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Vend begge dele i curryen, og kog videre i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre. Smag til med salt.
Stød den ristede spidskommen, som blev sat til side under trin 2, i morteren. Rør det i yoghurten. Skær tomat og agurk i små tern, og vend dem i yoghurten. Smag til med salt.
Servér raita til curryen sammen med kogte ris, mangochutney og koriander.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek