Indbagt sandwich med pesto, kylling og spinat

En indbagt sandwich er rar at hive frem, når man er sulten og på farten. Eneste problem er, at de også smager himmelsk, lige når de kommer ud af ovnen

Bemærk: Hævetid, dej: 1,5 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Varm mælk og smør op i en gryde, til smørret er smeltet, og blandingen er lun. Rør gæren ud i den lune mælkeblanding i en røreskål. Tilsæt sukker, salt og de 3 slags mel, og ælt dejen sammen, til den er blød og smidig, evt. på en røremaskine. Lad dejen hæve i skålen til dobbelt størrelse ved stuetemperatur i 1 time.
Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 5-7 minutter på hver side. Skær dem i tynde skiver. Skyl og hak spinaten groft. Pluk eller skær mozzarellaen i små stykker.
Slå dejen let sammen, og rul den tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Stik dejen ud i 8 cirkler på ca. 15 cm i diameter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Smør den ene halvdel af alle dejcirklerne med pesto, og fordel mozzarella, spinat, kylling og soltørrede tomater ovenpå. Pensl kanterne med sammenpisket æg, og fold dejen ind over fyldet, så der dannes en halvmåne. Gem resten af ægget til senere.
Forsegl dejen ved at folde den sammen langs kanten med fingrene eller ved at trykke kanten tæt sammen med en gaffel. Lad brødene efterhæve på bagepladen i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Pensl de indbagte sandwicher med resten af det sammenpiskede æg, og bag dem gyldne i ovnen i 15-20 minutter.

Tip!

Fyldet er nemt at variere. Prøv fx med lufttørret skinke, feta og grillet aubergine, eller brug en rest kødsauce og fintrevne gulerødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft