Indbagt pizza med skinke og grøntsager

En indbagt pizza hedder calzone på italiensk, og fyldet kan varieres i det uendelige – her består det af parmaskinke og ratatouille.

Bemærk: Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gær, sukker, vand og hvedemel sammen, og lad fordejen hæve tildækket i en skål et lunt sted i ½ time.
Bland durummel og hvedemel, og hæld melet ud i en bunke på køkkenbordet. Lav en fordybning i midten, og læg fordejen ned i hullet sammen med olie, salt og vand. Ælt dejen glat og smidig i ca. 10 minutter. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Pil og hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugter, tomater, aubergine og squash i tern.
Opvarm en stor gryde med olivenolie, og steg løg og hvidløg klare ved middel varme. Tilsæt peberfrugter, tomater og aubergine, og rør rundt, så alle grøntsagerne bliver let og jævnt stegte.
Bind timian, rosmarin, oregano og laurbærblad sammen med lidt kødsnor til en lille buket, og læg den i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten småkoge i 30 minutter. Tilsæt squash, og kog videre i 15 minutter.
Hæld ratatouillen over i et dørslag, og pres overskydende væde fra med en træspatel. Fjern krydderurtebuketten fra ratatouillen.
Form pizzadejen til lige store kugler, så der bliver én pizza pr. person. Rul kuglerne ud til tynde cirkler på ca. 20 cm i diameter. Pensl dejcirklerne med olivenolie. Tænd ovnen på 200º.
Fordel ratatouillen på den ene halvdel af hver dejcirkel. Skær skinken i strimler, og pluk mozzarellaen i mindre stykker. Fordel skinke og mozarella oven på ratatouillen, og fold den anden halvdel af dejen hen over fyldet. Klem kanterne sammen med en gaffel.
Læg calzonerne på en bageplade med bagepapir, og pensl med olie. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Servér med salat.

Tip!

Varm bagepladen op i ovnen, før du lægger calzonerne på den – så bliver dejbunden ekstra sprød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft