Hyldeblomstfool med bagte rabarber og lakridsmarengs

”Fool” er navnet på en klassisk engelsk dessert med marengs, fløde og frugt, som minder om vores danske trifli.

Bemærk: Marengsen skal bage i 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

1 Pisk æggehvider og salt sammen. Tilsæt sukker og lakridspulver lidt ad gangen, og pisk det til en helt stiv masse.
2 Fyld de piskede æggehvider i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud i aflange stænger på en bageplade med bagepapir. Drys marengsstængerne med lidt ekstra lakridspulver.
3 Bag marengsstængerne i 120º varm ovn i ca. 1 time. Sluk ovnen, og lad marengsstængerne køle af i ovnen, til den er helt kold.
4 Rens og skær rabarberne i stykker på 3 cm. Bland vaniljekorn og sukker, og vend det sammen med rabarberne i et ovnfad.
5 Bag dem møre i en 125º varm ovn i ca. 15 minutter. Afkøl rabarberne helt.
6 Pisk fløde og hyldeblomstsaft til blødt skum med en elpisker.
7 Anret de bagte rabarber på tallerkener med hyldeblomstskum, lakridsmarengs, hindbær, jordbær og friske mynteblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth