Hyldeblomstfool med bagte rabarber og lakridsmarengs

”Fool” er navnet på en klassisk engelsk dessert med marengs, fløde og frugt, som minder om vores danske trifli.

Bemærk: Marengsen skal bage i 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggehvider og salt sammen. Tilsæt sukker og lakridspulver lidt ad gangen, og pisk det til en helt stiv masse.
Fyld de piskede æggehvider i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud i aflange stænger på en bageplade med bagepapir. Drys marengsstængerne med lidt ekstra lakridspulver.
Bag marengsstængerne i 120º varm ovn i ca. 1 time. Sluk ovnen, og lad marengsstængerne køle af i ovnen, til den er helt kold.
Rens og skær rabarberne i stykker på 3 cm. Bland vaniljekorn og sukker, og vend det sammen med rabarberne i et ovnfad.
Bag dem møre i en 125º varm ovn i ca. 15 minutter. Afkøl rabarberne helt.
Pisk fløde og hyldeblomstsaft til blødt skum med en elpisker.
Anret de bagte rabarber på tallerkener med hyldeblomstskum, lakridsmarengs, hindbær, jordbær og friske mynteblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth