Hyldeblomstfool med bagte rabarber og lakridsmarengs

”Fool” er navnet på en klassisk engelsk dessert med marengs, fløde og frugt, som minder om vores danske trifli.

Bemærk:Marengsen skal bage i 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

1Pisk æggehvider og salt sammen. Tilsæt sukker og lakridspulver lidt ad gangen, og pisk det til en helt stiv masse.
2Fyld de piskede æggehvider i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud i aflange stænger på en bageplade med bagepapir. Drys marengsstængerne med lidt ekstra lakridspulver.
3Bag marengsstængerne i 120º varm ovn i ca. 1 time. Sluk ovnen, og lad marengsstængerne køle af i ovnen, til den er helt kold.
4Rens og skær rabarberne i stykker på 3 cm. Bland vaniljekorn og sukker, og vend det sammen med rabarberne i et ovnfad.
5Bag dem møre i en 125º varm ovn i ca. 15 minutter. Afkøl rabarberne helt.
6Pisk fløde og hyldeblomstsaft til blødt skum med en elpisker.
7Anret de bagte rabarber på tallerkener med hyldeblomstskum, lakridsmarengs, hindbær, jordbær og friske mynteblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth