Hvidkålsgratin med bacon

Gratin er en god gammeldags fransk klassiker, som spreder hygge i ethvert køkken. Og børn er ofte helt vilde med gratin, så servér den endelig for familien.

Ingredienser

Udstyr

et mellemstort ovnfast fad

Sådan gør du

Skær bacon i tern, og steg dem gyldne på en tør pande.
Skyl kålen, og snit den fint. Damp kålen i en gryde med lidt vand og salt i 2-3 minutter.
Smelt smør i en gryde, og pisk mel i. Pisk mælken i lidt ad gangen, og lad jævningen småkoge i 5 minutter under omrøring.
Tag gryden af varmen, og rør fortsat, til jævningen er kølet en smule af. Tænd ovnen på 180°.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommer sammen med muskatnød, salt og peber i en skål til en luftig masse.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Vend æggeblommer og æggehvider sammen med jævningen, bacon og dampet kål.
Smør et mellemstort ovnfast fad med smør, og drys fadet med rasp. Hæld gratinblandingen i fadet.
Drys overfladen med rasp, og bag gratinen i ovnen i 45-55 minutter. Servér med rugbrød og grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 31. august 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP