Hvid pizza med kartofler, spinat og basilikumpesto

Pizzaer behøver ikke den klassiske tomatsovs for at være gode. Denne hvide udgave med friske råvarer på toppen lever fuldt op til forventningerne.

Bemærk: Hævetid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og speltmel. Ælt til sidst hvedemelet i dejen lidt ad gangen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Tænd op i kuglegrillen i god tid.
Blend ingredienserne til pestoen sammen i en foodprocessor. Justér evt. konsistensen med vand, så den bliver let flydende.
Skrub kartofler, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Skyl og tør spinaten, og hak den groft. Skær mozzarella i små tern.
Bland kartofler, rødløg, spinat og mozzarella, og krydr med rosmarin, salt og peber.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til runde pizzabunde i den ønskede størrelse.
Smør et tyndt lag mascarpone på pizzabundene, og fordel fyldet i et jævnt lag ovenpå.
Bag pizzaerne på grillen under låg i ca. 10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Du kan enten bage pizzaerne direkte på grillristen eller bruge en bagesten. Hvis du bruger en bagesten, skal den forvarmes på grillen i 15 minutter inden brug, så den er godt varm.
Rens og snit radiser. Dryp pesto over de varme pizzaer, og top med radiser og brøndkarse.

Tip!

Bag dine pizzaer i en helt almindelig kuglegrill med låg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft